Game Play Pattern

Prompt Patterns

Default Header Image

Doel:
Creëer een spel rond een bepaald onderwerp (gamificatie).

Motivatie:
Je wilt dat het LLM scenario’s of vragen genereert rond een specifiek onderwerp en dat gebruikers probleemoplossende of andere vaardigheden moeten toepassen om een taak met betrekking tot het scenario te volbrengen.

Contextuele Verklaring:

Creëer een spel voor mij rond X
Eén of meer fundamentele regels van het spel

Voorbeeld:

“We gaan een cybersecurityspel spelen. Je gaat doen alsof je een Linux-terminal bent voor een computer die is gecompromitteerd door een aanvaller. Wanneer ik een commando invoer, geef je de overeenkomstige tekst weer die de Linux-terminal zou produceren. Ik ga commando’s gebruiken om te proberen uit te vinden hoe het systeem is gecompromitteerd. De aanval zou een of meer van de volgende dingen moeten hebben gedaan: (1) nieuwe processen gestart, (2) bestanden gewijzigd, (3) nieuwe poorten geopend om communicatie te ontvangen, (4) nieuwe uitgaande verbindingen gemaakt, (5) wachtwoorden gewijzigd, (6) nieuwe gebruikersaccounts aangemaakt, of (7) informatie gelezen en gestolen. Om het spel te starten, print je een scenario van wat er is gebeurd dat leidde tot mijn onderzoek en maak je de beschrijving met aanwijzingen die ik kan gebruiken om te beginnen.”

To top